fbpx

Badehoteller Sjælland

Bedste badehoteller på Sjælland 2022

På Sjælland finder du en perlerække af lækre hoteller langs den nordsjællandske kyst, men også enkelte perler på Sydsjælland, som du bestemt ikke må overse. 

Et ophold på et badehotel lægger op til at komme ned i tempo. Mange badehoteller har med vilje ikke installeret tv på værelserne, for at deres gæster skal finde andre måder at underholde sig selv på, mens de er på ferie. Med en placering lige ved havet og i smukke naturomgivelser er der da også meget at tage sig til på de sjællandske badehoteller. 

I denne guide gennemgår vi badehotellerne på Sjælland fra Nordsjælland, ned langs med Østersøkysten og slutter i Præstø på Sydsjælland.

Denne side indeholder reklamelinks

Marienlyst Strandhotel

Marienlyst Strandhotel

4/5

Laveste pris for 2 personer: 2.696 kr.

Strandhotel Røsnæs

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.718 kr.

Hotel Bretagne

3/5

Laveste pris for 2 personer: 3.790 kr.

Gilleleje Badehotel
Hotels.com

Gilleleje Badehotel

3/5

Laveste pris for 2 personer: 995 kr.

Dragør Badehotel
Hotels.com

Dragør Badehotel

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 755 kr.

Kurhotel Skodsborg

4/5

Laveste pris for 2 personer: 2.400 kr.

Rødvig Kro Og Badehotel
Hotels.com

Rødvig Kro og Badehotel

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.350 kr.

Helenekilde Badehotel
Hotels.com

Helenekilde Badehotel

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 2.695 kr.

Hotel Hornbækhus
Hotels.com

Hotel Hornbækhus

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.500 kr.

Havgaarden Badehotel
Hotels.com

Havgaarden Badehotel

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.250 kr.

Skovshoved Hotel
Hotels.com

Skovshoved Hotel

4/5

Laveste pris for 2 personer: 1.110 kr.

Tisvildeleje Strandhotel
Hotels.com

Tisvildeleje Strandhotel

2.5/5

Laveste pris for 2 personer: 1.000 kr.

Comwell Klarskovgaard
Hotels.com

Comwell Klarskovgaard

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 1.054 kr.

Femhøj
Hotels.com

Femhøj

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 850 kr.

Hotel Villa Brinkly
Hotels.com

Hotel Villa Brinkly

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.550 kr.

Badehotel Søfryd
Hotels.com

Badehotel Søfryd

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 990 kr.

Hotel Villa Strand
Hotels.com

Hotel Villa Strand

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.400 kr.

Hotel Gilleleje Strand
Hotels.com

Hotel Gilleleje Strand

3/5

Laveste pris for 2 personer: 1.050 kr.

Hotel Nysted Havn
Hotels.com

Hotel Nysted Havn

3/5

Laveste pris for 2 personer: 895 kr.

Rungstedgaard
Hotels.com

Rungstedgaard

3.5/5

Laveste pris for 2 personer: 1.095 kr.

Hotel Marina

4/5

Laveste pris for 2 personer: 1.199 kr.

Liselængen

Med kun 100 meter til havet er det nemt for dig at tage en morgendukkert, inden du nyder den store, primært økologiske morgenbuffet, som de serverer på hotel Liselængen. Der får du rigeligt med hjemmebagt brød, tre slags hjemmelavet marmelade og mindst fire slags ost. 

På hotellet på Liselejevej 62, 3360 Liseleje, kan du bo på et værelse mod haven, hvor du får aftensol, eller mod Strandvejen, hvor du får morgensol. Nogle værelser har eget badeværelse, mens der for andre er et fællesbadeværelse. 

Du kan holde ferie på hotellet, komme ned i gear og nyde beliggenheden tæt på strand og natur. Du kan også holde møde på hotellet, hvor I kan holde et roligt og uforstyrret møde kun en times kørsel fra København. 

Tisvildeleje Strandhotel

På Tisvildeleje Strandhotel føler du dig nærmest hensat til Karen Blixens afrikanske farm, når du træder ind ad døren. Hotellet var i 2008 igennem en gennemgribende renovering, hvor stilen blev lagt om til de varme farver, bambusmøbler og den globetrotterstemning, som du finder i dag. 

Hotellet på Hovedgaden 75, 3220 Tisvildeleje var oprindeligt en kombineret droschecentral og købmandshandel. Grundlæggeren Frederik Nielsen plejede at hente gæsterne i Hillerød i sin hestevogn, men da der kom togbane hele vejen, lavede han i 1895 det hele om til hotel. 

Hvis du vil holde bryllup eller en anden stor fest på hotellet, kommer du faktisk til at holde den i Frederik Nielsens gamle stald, der er blevet smukt ombygget og restaureret. 

Helenekilde Hotel og Badepension

Helenekilde Hotel og Badepension blev bygget som en privat sommerbolig i 1896. Selvom bygningen kun blev brugt som sommerhus i otte år, inden det blev omdannet til hotel, er det stadig den hjemlige stemning, der er i fokus. 

Med en placering på Strandvejen 25, 3220 Tisvildeleje er der ikke langt til vandet. Der kan du bade på en varm sommerdag eller bare sidde og lade tankerne flyde meditativt med bølgerne. 

På hotellet har du mulighed for at få massage eller dyrke yoga. Begge dele noget, der kan hjælpe dig med at komme helt ned i gear. 

Havgaarden

Badehotellet Havgaarden ligger mellem Tisvildeleje og det fredede naturområde HeatherHill. Er du til naturoplevelser, kan du fra hotellet tage mod HeatherHill og opleve de lyngklædte bakker i det smukke istidslandskab. Er du til kultur, kan du tage mod Tisvildeleje, hvor der hvert år for eksempel bliver afholdt festivalen Musik i Lejet.

Er du derimod mest til hygge og afslapning på stranden, kan du gå ned ad Havgaardens egen trappe til stranden nedenunder. 

Havgaarden på Strandlyvej 1, 3210 Vejby Strand, er opført allerede i 1825 og er utroligt charmerende med sit stråtag, hvide facade, sorte træværk og blå døre. Med en placering tæt på København er det et oplagt sted at tage på en romantisk miniferie – eller bruge hele sommeren. 

Gilleleje Badehotel

Gilleleje Badehotel ligger smukt ved Gilbjerghoved, der er det nordligste punkt på Sjælland. Derfra er der en formidabel udsigt over havet og gode muligheder for at komme ud at vandre, cykle og selvfølgelig bade i området. 

Hotellet blev grundlagt i 1895 og var oprindeligt et pensionat. De seneste år er hotellet blevet ført tilbage til stilen omkring 1900-tallet, hvilket giver dig et hyggeligt og nostalgisk ophold på hotellet på Hulsøvej 15, 3250 Gilleleje. 

Du kan bo på hotellet som klassisk sommergæst eller tage på et wellnessophold eller gourmetophold af kortere varighed.  

Hotel Hornbækhus

Hotel Hornbækhus har netop været gennem en stor renovering, der skal få 1904 til at mødes med 2018 i en stemningsfuld blanding af nostalgi og komfort. 

På hotellet på Skovvej 7, 3100 Hornbæk, har du mulighed for at spise alle dine måltider i hotellets restaurant i klassisk badehotelstil. Morgenmad og frokost har du mulighed for at spise, når det passer ind i dit program for dagen. Aftensmaden ligger altid klokken 19 og byder på fællesspisning for alle hotellets gæster. Medmindre du holder fest eller konference på hotellet – så kan I selvfølgelig få lov at nyde jeres mad væk fra de andre gæster. 

Hotel Villa Strand

Hotel Villa Strand er en del af Hotel Hornbækhus, men ligger for sig selv, cirka tre minutters gang derfra. Når du skal spise morgenmad, skal du derfor hen på Hornbækhus for at indtage den. 

Med sin beliggenhed på Kystvej 12, 3100 Hornbæk, ligger hotellet meget idyllisk lige ved havet. Der er en låge fra hotellets have, så du kan gå direkte ud i de omgivende klitter. Hvis du hellere vil nyde det gode vejr på hotellet, har de flere solterrasser. 

Alle værelser på hotellet har eget badeværelse, og vælger du en suite, får du også din egen jacuzzi. 

Hotel Bretagne

På Hotel Bretagne får du enten udsigt til Hornbæk Sø eller havet fra dit værelse. Hotellet er for nyligt blevet restaureret, så alle værelser har eget badeværelse, og så der kunne oprettes større deluxe værelser. Det har gjort, at hotellet på Sauntevej 18, 3100 Hornbæk, ikke længere har lige så mange værelser, men at de, der er, til gengæld er mere luksuriøse. 

Hotellet kan både være rammen om en ferie, såvel som fest, møde eller konference. Lige meget hvorfor du er på Hotel Bretagne, vil du nyde godt af hotellets lækre mad, hvor der er fokus på at bruge sæsonens råvarer i en fusion mellem fransk og nordisk mad.  

Strand og Badehotel Marienlyst

Badehotellet er Danmarks største med hele 225 værelser. Hotellet er dog stadig meget charmerende med hyggelige værelser med udsigt over havet. 

Hotellet på Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør, blev grundlagt allerede i 1861 og er opkaldt efter Frederik V’s dronning, Juliane Marie. Siden var det i mange år et sted, hvor de kongelige og adelige kom. Både Christian IX og Frederik VIII var for eksempel glade for at bo på hotellet, lige som Christian IX’s svigersønner, den russiske zar Alexander III og den senere konge i England Edward VII. I dag er hotellet dog åbent for alle. 

Strand og Badehotel Marielyst’s royale forbindelser gjorde, at de fik lov til at åbne det første casino i Danmark. Når du bor på hotellet, er der gratis adgang. 

Kyhns Gæstehus

Kyhns Gæstehus er ikke et badehotel i traditionel forstand. Det ligger på Stengade 58, 3000 Helsingør, midt i den gamle bydel. Det lille hotel med bare seks værelser ligger dog ikke langt fra stranden, hvilket gør det nemt at komme til havet, når du ønsker det. Når du ikke gør, har du Helsingørs gågade, butikker, museer og mange andre muligheder lige uden for døren. 

Hvert af de seks værelser er indrettet i en individuel stil, der er tilpasset til det gamle byhus’ kringelkroge og finurlige hjørner. Nogle værelser har både eget køkken og bad, mens du på andre må undvære køkken og kommer til at dele badeværelse med de andre gæster.   

Hotel Villa Brinkly

Hotel Villa Brinkly var først et privat sommerhus, da det blev bygget i 1873. Fra 1933 til 1973 var det et sommertilflugtssted for sømandsenker og deres børn. Først i 1973 blev det til et hotel, hvor det var muligt for alle at tjekke ind. 

Hotellet ligger på Strandvejen 258, 3070 Snekkersten. En adresse, der er kun to minutter fra havet, og som har Egebæksvang Skov i baghaven. De nye ejere, der overtog hotellet i 2006, har anlagt en gårdhave ud mod skoven, hvor det er muligt at nyde at være tæt på naturen. 

Generelt har de nye ejere moderniseret stedet meget og lavet en række ændringer, men har hele tiden haft hotellets ånd for øje, når de gjorde det.  

Kurhotel Skodsborg

Kurhotel Skodsborg er ikke et badehotel i traditionel forstand, da der her altid har været fokus på kroppen og det sunde liv frem for at slappe af med god mad. Hotellet blev grundlagt i 1898 af lægen Carl Ottosen, der havde været i USA og studere fysioterapi. Forinden havde bygningen på Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg, været ejet af Kong Frederik VII og brugt som sommerresidens. 

I dag er der stadig fokus på det sunde liv på hotellet. Du kan for eksempel komme på spaophold, hvor du kan prøve de mange massagedyser i den 100 m2 store hydrospagrotte, slappe af i den udendørs jacuzzi, få fodbad, gå i dampbad og i sauna. 

Rødvig Kro og Badehotel

Fra Rødvig Kro og Badehotel har du mulighed for at bo med udsigt over Østersøen og Stevns Klint. På hotellet lægger de vægt på den gode oplevelse og den gode mad. Lige meget hvilken tid på året du kommer, vil du derfor opleve, at maden fylder meget. 

Når vejret er godt om sommeren, bliver maden servereret i den smukke, blomsterrige gårdhave. Hvis vejret ikke lige arter sig, bliver det serveret i den gamle krostue eller i havestuen med udsigt over vandet. Besøger du hotellet om vinteren, har du mulighed for at spise kage og drikke kaffe ved pejsen i havestuen. 

De 16 værelser på Rødvig Kro og Badehotel på Østersøvej 8, 4673 Rødvig, er alle individuelt indrettet i en hyggelig og klassisk badehotelsstil. 

Stevns Klint Strandpension

På Stevns Klinkt Strandpension kommer naturen helt tæt på. Du bor med udsigt til Østersøen, de omgivende marker og ikke mindst den imponerende Stevns Klint. Indretningen på hotellets 10 værelser er også inspireret af den omgivende natur. 

Du kan booke et enkelt værelse, når du gerne vil holde ferie, eller har mulighed for at booke hele hotellet til en større begivenhed som et bryllup eller en rund fødselsdag. Det er også muligt for din virksomhed at afholde kursus på hotellet i rolige og smukke rammer. 

Beliggenheden på Klintevej 28, 4673 Rødvig, lægger op til, at du udforsker klinten, lige meget hvorfor du er i området. 

Bademotellet

Bademotellet ligger i nærheden af en børnevenlig strand. Hvis du leder efter et sted, hvor du ikke behøver at være bange for, at børnene kommer til at hoppe i de antikke møbler, er dette bestemt stedet. Motellet er indrettet funktionelt og praktisk. 

På Hovedgaden 22, 4654 Faxe Ladeplads, finder du et hyggeligt motel med moderne faciliteter. Der er seks dobbeltværelser og et enkeltværelse. Derudover er der to ferielejligheder, hvor der er tilhørende terrasse, hvor der er plads til, at fire personer kan nyde solen. Alle værelser og lejligheder har eget badeværelse og adgang til et fælles køkken. 

Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde ligger hævet over stranden, hvilket giver en fantastisk udsigt over havet. Hotellet er holdt i den romantiske stil fra slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet, som mange forbinder med ”rigtige” badehoteller. 

I hotellets restaurant er kvalitetsmad med gode råvarer i fokus. De laver maden på deres helt egen måde, hvilket har været med til at gøre, at de har modtaget en Michelinstjerne. Du kan booke ophold på hotellet, hvor der er særlig fokus på maden, hvor du for eksempel får serveret seks eller ni retter i den hyggelige restaurant. 

Du kan dog også besøge hotellet på Klosternakken 8, 4720 Præstø, som almindelig sommergæst og nyde stranden og det forhåbentlig gode vejr.  

Sluk telefonen, når du er på badehotel

Når du er på badehotel, handler det om at komme ned i gear og nyde den danske natur – lige meget hvilken årstid det er. Det er derfor en god ide, at du så vidt muligt slukker din telefon. Den kan være en frygtelig tidsrøver og passer slet ikke ind i den afslappede og nostalgiske stemning, som mange badehoteller prøver at skabe.